Page 3 of 3

Re: Uploading/flashing Marlin to your Hic i3 (or other)

Posted: February 21st, 2017, 11:44 am
by Fatty
Did you ever find a solution ckoerner?

Re: Uploading/flashing Marlin to your Hic i3 (or other)

Posted: March 8th, 2017, 10:31 pm
by AlmostAnEngineer
Thanks for all the help everyone! This has been an invaluable resource since I recently purchased a 3DP-17 and couldn't use it since it was always giving me a "change filament" error. I have two questions so far.

First off, I'm running into one small problem using Arduino's 1.0.6 IDE. I am being given the error seen below when I "verify/compile" my Configuration.h file. Any thoughts on how to fix it?

Code: Select all

Arduino: 1.0.6 (Windows NT (unknown)), Board: "Arduino Mega 2560 or Mega ADK"
In file included from /Configuration_adv.h:689,
                 from /Configuration.h:1178,
                 from /Marlin.h:44,
                 from blinkm.cpp:28:
/SanityCheck.h:38:4: error: #error Versions of Arduino IDE prior to 1.6.0 are no longer supported, please update your toolkit.
Second, how do I obtain the original source code for my printer in case something goes wrong? I emailed HICTOP tech support two days ago and they still haven't gotten back to me. Does anyone else have a copy I can use?

Once again, thanks for the EXTREMELY helpful tutorial Chip. I can't wait to get into 3D printing! :-)

Re: Uploading/flashing Marlin to your Hic i3 (or other)

Posted: March 10th, 2017, 11:51 am
by Fatty
It seems you need to update Arduino to 1.6.0 (at least, the latest is 1.8.1) It looks like you are using an old version (1.0.6)


If I was you AAE I'd check this post http://3dprintingforum.us/viewtopic.php ... &start=120 and follow whats happening there. Upgrade Marlin and try out the configuration file that has been linked. It worked great for me. (based on the original Hictop version)

Re: Uploading/flashing Marlin to your Hic i3 (or other)

Posted: March 11th, 2017, 12:00 am
by AlmostAnEngineer
Thanks for the help! I managed to get it working yesterday using the 1.6.0 IDE.

I'll check out that link you provided for me.

However, today when I plugged I turned it on I got a mintemp error. No idea what could be causing that since it was working fine yesterday. Time to keep on searching!

**EDIT**

I checked the thermistors with my multimeter and wasn't gettign any reading from the hotend. Went to check it and somehow it broke :(
Imgur Link to broken thermistor

Re: Uploading/flashing Marlin to your Hic i3 (or other)

Posted: March 11th, 2017, 10:33 am
by Fatty
Ah ERR: MinTemp... yes I was suffering from that. ...it went when I upgraded to the latest Marlin (bugFix version ):-https://github.com/MarlinFirmware/Marli ... BugFix.zip

I also had to loosen the grub screw that keeps the thermistor place and push it further into the Extruder! Try that first.

Re: Uploading/flashing Marlin to your Hic i3 (or other)

Posted: March 11th, 2017, 4:39 pm
by ckoerner
Fatty wrote:Did you ever find a solution ckoerner?
Nope. I was able to discover that my model number is Hictop 3DP16, which means I might have enough differences that Chip's config is just off enough. I was able to get the original firmware from Hictop and after reverting to that I'm able to print, but not with any of the improvements.

So I'm back to square one. :)

Update: After downloading the custom firmware from this thread things are working well!

http://3dprintingforum.us/viewtopic.php?f=51&t=357

Re: Uploading/flashing Marlin to your Hic i3 (or other)

Posted: March 11th, 2017, 6:34 pm
by AlmostAnEngineer
Fatty wrote:Ah ERR: MinTemp... yes I was suffering from that. ...it went when I upgraded to the latest Marlin (bugFix version ):-https://github.com/MarlinFirmware/Marli ... BugFix.zip

I also had to loosen the grub screw that keeps the thermistor place and push it further into the Extruder! Try that first.
When I get my new thermistors I'll keep that in mind. The weird thing is, I'm not getting a temperature reading for my heated bed either, but it was working just fine the other day. When one thermistor goes bad, do they all stop reading correctly?

I still haven't heard anything back from HICTOP support. I'm thinking about writing another email later this evening to try and get the stock firmware for the printer.