Strange things?

Discussion of ANY 3D printing topic you desire!
Post Reply
Moccasin
Reactions:
Posts: 3
Joined: April 4th, 2018, 7:10 am
3D Printer(s): maker select v2

Strange things?

Post by Moccasin » April 10th, 2018, 9:22 pm

have just changed over to ASA filament and have an odd thing happening. I’m printing the same part over and over, making slight changes to either the bed temp, print head temp and/or print speed. Every part comes out with the same flaws in the same place on each. It’s as if the printer is skipping or changing the speed at the exact same location on each print causing the imperfections. As I’m very new to 3D printing, I assume it’s some setting I’m missing?
I’m running a Monoprice Select V2 in an enclosure. Have tried print tempts from 235 to 250, the latter being too hot, and bed tempts from 90 to 110. 90 appears to be the best as I have no issue with the print not sticking but it sticks too well at higher temps. Layer heights: first .3 then either .1 or .2 on the rest with little difference in finish. Small detail degrades as the print goes higher.
Moccasin

User avatar
jonnybischof
Reactions:
Posts: 310
Joined: February 15th, 2016, 2:48 am
Location: Zurich, Switzerland
3D Printer(s): UMO

Re: Strange things?

Post by jonnybischof » April 12th, 2018, 2:28 am

Hi Moccasin and welcome to the forum!

Which Slicer are you using?
Can you show us a picture of that printed part? Would help a lot in telling what the problem might be ;)
Best regards,
Jonny

Post Reply

Return to “General 3D Printing Conversation”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests