Support not supporting anything ??

Discussion of ANY 3D printing topic you desire!
Post Reply
ksor
Reactions:
Posts: 14
Joined: June 13th, 2019, 7:40 am
3D Printer(s): CR10s PRO

Support not supporting anything ??

Post by ksor » June 15th, 2019, 3:01 am

I am new to the 3D printing and I have a Fusion360, Cura 4.1.0 and CR10s PRO as the work flow.

My model is symmetric but is supported differently eventhough the shapes are the same - some of the supports don't even touch the model ????

How can I delete the support that's not touching my model and why is it not supported symmetrically when the body is symmetric ?

https://1drv.ms/u/s!Ap0XTBN0ykvEhKxRFp02AAruAt971w

ksor
Reactions:
Posts: 14
Joined: June 13th, 2019, 7:40 am
3D Printer(s): CR10s PRO

Re: Support not supporting anything ??

Post by ksor » June 15th, 2019, 2:05 pm

No one have any ideas ?

Lez0
Reactions:
Posts: 116
Joined: October 8th, 2017, 10:21 am
Location: Spain
3D Printer(s): FT-5, JGAurora A5S

Re: Support not supporting anything ??

Post by Lez0 » June 15th, 2019, 2:51 pm

Have you reported it to Cura?

Lez

ksor
Reactions:
Posts: 14
Joined: June 13th, 2019, 7:40 am
3D Printer(s): CR10s PRO

Re: Support not supporting anything ??

Post by ksor » June 16th, 2019, 7:51 am

Lez0 wrote:
June 15th, 2019, 2:51 pm
Have you reported it to Cura?

Lez
I don't think it's a Cura problem ... I think it's me the novice :lol:

I loose way too much time and material on printing supports that are

1) way too "heavy duty"
2) sometimes not even touching the model

If I look at the test file from Creality (Test-dog) it has some very very thin walls in the support - I can't find the property that gives me the same thin walls.

The are so much work after printing removing the support and sometimes the surface doesn't look very nice !

What do you do to get the printed fisure look nice and smooth ... use heat gun or "acetone-champer" ?

ksor
Reactions:
Posts: 14
Joined: June 13th, 2019, 7:40 am
3D Printer(s): CR10s PRO

Re: Support not supporting anything ??

Post by ksor » June 16th, 2019, 11:26 am

Now I found a video on YouTube explaining a little of the Cura settings - but I still don't get it right ...

Cure shows exactly the support where you would exspect it by the red color.

take a look here - it's red too on the similar faces in the symmetry.

https://1drv.ms/u/s!Ap0XTBN0ykvEhKxUL19pBDPwmU53Cg

I tried to set up for this experimental TREE support system - WHAT this time it IS symmetric !
look here whatCuro generated:

https://1drv.ms/u/s!Ap0XTBN0ykvEhKxV8nyP3a2Q7sbr6g

The support is NOT touching the model and SOMETIMES it's NOT symmetric like the model and not ALL red faces are supported ... I don't get it !

Any ideas ?

User avatar
GrueMaster
Reactions:
Posts: 432
Joined: March 15th, 2017, 8:46 pm
Location: Oregon
3D Printer(s): Hictop 3DP-17, Hictop CR-10S

Re: Support not supporting anything ??

Post by GrueMaster » June 16th, 2019, 11:38 am

Are you manually adding support into the model design or letting Cura figure out the best way to add supports? Personally, I use the Custom Support tool in Cura to add supports where I want them, depending on the model.

User avatar
Roberts_Clif
Reactions:
Posts: 767
Joined: March 25th, 2017, 8:17 am
Location: Washington
3D Printer(s): Hictop 3DP11/12

Re: Support not supporting anything ??

Post by Roberts_Clif » June 16th, 2019, 2:08 pm

I did not know this searched, You-Tube found a good video an learned even more watching video.

Still a little rusty get the support aligned and sized, though even settling for the rough custom supports I like.

Thank You @ GrueMaster

Electronics Technician / Computer Programmer

Post Reply

Return to “General 3D Printing Conversation”