STP to STL issue

Have a print that has problems? Need some feedback? Post it here.
User avatar
antiklesys
Posts: 179
Joined: February 13th, 2016, 8:01 am
3D Printer(s): UMO

STP to STL issue

Postby antiklesys » December 22nd, 2016, 6:56 am

I'm having an issue from STP to STL after I performed a modification of the STP file of: https://www.youmagine.com/designs/uliti ... erlin-ubis

Just to be clear, when I open the original STL in Cura it looks like this (look at the transition curves):

correctstl.jpg


The issue is quite weird as after I modified this STP, in my CAD (Alibre Design) it still shows correctly in the software.
Here's a rendering of the modified STP in Alibre:

stl rendering.jpg


But once I export this as STL and open it in Cura it looks like this (notice the difference in the transition curves):

curastl.jpg


The issue is then that this problem is reflected into printing (comparison of original print vs modified file print):

IMG_20161222_125057.jpg


Black is the print from the first stl and purple is the one after the stp was modified.

I believe there is something going wrong in the STP to STL conversion.
Any clue?

My modified STP file can be found at: https://www.youmagine.com/designs/p-i-n ... -ultimaker

User avatar
antiklesys
Posts: 179
Joined: February 13th, 2016, 8:01 am
3D Printer(s): UMO

Re: STP to STL issue

Postby antiklesys » December 22nd, 2016, 7:19 am

Hum,

I found out this seems to be an issue with Alibre itself in the conversion from STP to STL, but I can't find where I can change the rendering options for exporting...

User avatar
Izzy
Posts: 503
Joined: February 12th, 2016, 2:29 am
Location: England
3D Printer(s): Ultimaker 2

Re: STP to STL issue

Postby Izzy » December 22nd, 2016, 8:35 am

I'll try importing it this afternoon, what modifications were you doing to the part?
Izzy.

User avatar
antiklesys
Posts: 179
Joined: February 13th, 2016, 8:01 am
3D Printer(s): UMO

Re: STP to STL issue

Postby antiklesys » December 22nd, 2016, 9:02 am

I added a slot for the PINDA probe.
I could do a perfect rendering with FreeCad, yet I'm unable to understand what was the exact issue with Alibre.
Do you use Alibre too?

User avatar
Izzy
Posts: 503
Joined: February 12th, 2016, 2:29 am
Location: England
3D Printer(s): Ultimaker 2

Re: STP to STL issue

Postby Izzy » December 22nd, 2016, 3:01 pm

Hi, no I use SolidWorks for the modelling, and S3D for slicing
Izzy.


Return to “Help me fix this print!”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest