Search found 76 matches

by Lez0
December 5th, 2018, 11:24 am
Forum: Help me fix this print!
Topic: Printer missing parts
Replies: 8
Views: 344

Re: Printer missing parts

I sometime get the LCD displaying garbage. I just simple press the button to select something and it all comes back.
It's good to know other people are "having fun" as well ;-)
by Lez0
December 5th, 2018, 2:20 am
Forum: Help me fix this print!
Topic: Printer missing parts
Replies: 8
Views: 344

Re: Printer missing parts

I was doing another print with different settings and it helped a bit, until the print stopped 75% finished with an Thermal runway error.
Printer is in bits awaiting a new cable. Problem was the cable to the extruder, well I hope that was the problem.

Lez
by Lez0
December 3rd, 2018, 3:44 am
Forum: Folger Tech Large Scale 3D Printers
Topic: Folger FT5 feed problem
Replies: 6
Views: 260

Re: Folger FT5 feed problem

Hi I stripped down the wiring from the Hotend. This involves taking the printer out of the housing, not an any task. I checked the wiring on the motor and it seemed Ok. After taking it out of the flexible ducting checking it again it was OK. I wrapped insulation tape around the outside to help prote...
by Lez0
November 30th, 2018, 4:32 am
Forum: Folger Tech Large Scale 3D Printers
Topic: Folger FT5 feed problem
Replies: 6
Views: 260

Re: Folger FT5 feed problem

Hi Paul Yes I am up against it, very frustrated. It's my turn to have all the problems. I have the stock extruder/hot end and I have the spool up high in the middle. I have had problems with the spool unwinding, but I think I have that cured now, with a bit of string!!! This unfortunately isn't the ...
by Lez0
November 30th, 2018, 4:24 am
Forum: Help me fix this print!
Topic: Printer missing parts
Replies: 8
Views: 344

Re: Printer missing parts

I think it is connected to the post in the large printers: Folger FT5 feed problem.
Thanks

Lez
by Lez0
November 29th, 2018, 8:21 am
Forum: Folger Tech Large Scale 3D Printers
Topic: Folger FT5 feed problem
Replies: 6
Views: 260

Folger FT5 feed problem

Hi guys. This is a new one and I have no idea what is causing it. I have been having problem for about a week now with the printer, with different problems. MINTEMP error please reset, Thermal runway error, and prints with gaps in them. Well I have replaced the wiring to the Hotend with a 6 core cab...
by Lez0
November 28th, 2018, 11:19 am
Forum: Help me fix this print!
Topic: Printer missing parts
Replies: 8
Views: 344

Re: Printer missing parts

Thanks for the reply. 0.9 Wall section, infill 20% I have printed many parts with the same setting no problem. I can't understand why it would only be in the front of the casing and not the back, the case is semitrical. I reduced the print speed to 45 mm/sec for 75 and it made no difference. I am go...
by Lez0
November 28th, 2018, 6:34 am
Forum: Help me fix this print!
Topic: Printer missing parts
Replies: 8
Views: 344

Printer missing parts

Hi all I have a strange problem. I have a largish print, 210mmx290mmx60mm and it has some bad areas. This hasn't happened with any other prints. I thought it may have been a simple glitch, so I reprinted it only to get the same problem. Material Sunlu PLA plus, bed 60°C Hotend 200° to start with, I ...
by Lez0
November 28th, 2018, 4:33 am
Forum: General Electronics Discussion
Topic: Mosfet Upgade
Replies: 4
Views: 364

Re: Mosfet Upgade

Thanks for the rely. I looked at the link and also watched the video. It appears I did wire the Mosfet up correctly! So it must be faulty. Paul, on a side note, it only takes a few minutes to get my bed to 60°C whereas in the video it was taking around 15 min for a stock Folger FT5. I may have a lat...
by Lez0
November 27th, 2018, 4:28 am
Forum: General Electronics Discussion
Topic: Mosfet Upgade
Replies: 4
Views: 364

Mosfet Upgade

Hi all If this is the wrong section, please let me know. I bought a Mosfet I have wired it up, I think correctly as it seems very simple, I set the temp of the bed to say 60°C and nothing happens, it does not get hot. I am not an electrician so I am limited to what I can do. I have checked the volta...
by Lez0
November 6th, 2018, 4:59 am
Forum: General 3D Printing Conversation
Topic: If you were designing a 3D printer .... what would you want?
Replies: 2
Views: 997

Re: If you were designing a 3D printer .... what would you want?

I am surprised "Properly built, inspected, tested & a one year warranty" didn't get any votes. This get my vote.
by Lez0
October 31st, 2018, 12:04 pm
Forum: Cura
Topic: Cura 3.5 ??
Replies: 8
Views: 1712

Re: Cura 3.5 ??

I reported the problem to Cura and it appears there are a few people with the same problem, supports where they shouldn't be. One person had them on the top of there print!!
by Lez0
October 31st, 2018, 12:02 pm
Forum: General Large Scale Printer Area
Topic: My Top 4...at this point...!
Replies: 9
Views: 3462

Re: My Top 4...at this point...!

I have been looking at reviews of some of them. It is really surprising and annoying that when you see a "professional review" of a large printer they only print small items! I would have thought the idea was to use the printer for large parts. If you don't think the printer is reliable enough to do...
by Lez0
October 30th, 2018, 4:38 am
Forum: General Large Scale Printer Area
Topic: My Top 4...at this point...!
Replies: 9
Views: 3462

Re: My Top 4...at this point...!

Hi Paul
There's been quite a few months since you did this video.
I noticed there are many new companies making large 3D printers, Athorbot, Copymaster etc.
Do you have any opinions on any of these, after all you are "the man in the know"
Thanks in advance.
Lez
by Lez0
October 28th, 2018, 3:22 am
Forum: Cura
Topic: Cura 3.5 ??
Replies: 8
Views: 1712

Re: Cura 3.5 ??

Well I think there it is sometimes better to stick with the "Old that work" rather than the "New and improved".
Windows NT4 using Netscape Navigator.........

Go to advanced search